Moi Drodzy ta zupa oczarowała mnie! Ja uwielbiam słodko-pikantny smak i właśnie znalazłam kolejną ciekawą propozycję :))) Po prostu pychotka. Oczywiście jest to wersja bezglutenowa i dietetyczna. Porcja to około 400kcal.
SKŁADNIKI:1 OSOBA
325 g marchewki
200 g słodkich ziemniaków
50 g pietruszki - korzeń
250 ml wywaru warzywnego
1 szt. mała cebula
słodka papryka
ostra papryka
oregano
pieprz i sól
10 g oleju z pestek winogron
PRZYGOTOWANIE
Warzywa: marchew, ziemniaki i pietruszkę, myjemy i kroimy w duża kostkę.
Zalewamy wywarem i gotujemy, aż zmiękną.
W tym czasie na oliwie z pestek winogron smażymy posiekaną w kosteczkę cebulę.
Kiedy warzywa są już odpowiednie miękkie dodajemy do nich podsmażoną cebulkę.
Wszystko dokładnie blendujemy za pomocą blendera.
Jeśli zupa jest zbyt gęsta to dolewamy wody.
Doprawiamy odpowiednio wszystkimi przyprawami.
W wersji mniej dietetycznej dodajemy śmietanę.
Zupę podajemy z ciepłymi grzankami lub chlebem ( dla osób na diecie bezglutenowej - z pieczywem bezglutenowym).
SMACZNEGO!
Pyszności :) !
OdpowiedzUsuńdokładnie! :) Pozdrawiam
UsuńDziękuję Justynko i tak też smakuję :)
OdpowiedzUsuńO widze ze zupce sie zimno zrobilo ze czapeczke założyła
OdpowiedzUsuńa jak :)
UsuńPiękny kolor zupki :) i w ogóle kremy to chyba najlepsze zupy na świecie ;)
OdpowiedzUsuńZgadzam sie w 100% kremy są najlepsze :) pozdrawiam
Usuńuwielbiam! piękny kolor :)
OdpowiedzUsuńJa też uwielbiam :)
Usuń