Sezon grillowy w pełni, na zewnątrz pogoda wręcz idealna - 28 stopni ...czas zaproponować coś na grilla :)
SKŁADNIKI: 4 OSOBY
500gr polędwiczki wieprzowej
2 cebule
1 nieduża cukinia lub ogórek
1 papryka
3 ząbki czosnku
100ml oleju
łyżeczka pieprzu ziołowego, majeranku, tymianku i ostrej papryki
sól
SKŁADNIKI: 4 OSOBY
500gr polędwiczki wieprzowej
2 cebule
1 nieduża cukinia lub ogórek
1 papryka
3 ząbki czosnku
100ml oleju
łyżeczka pieprzu ziołowego, majeranku, tymianku i ostrej papryki
sól
PRZYGOTOWANIE
Polędwiczki pokrój w dwucentymetrowe kawałki i przypraw solą, pieprzem ziołowym, majerankiem, posiekanym czosnkiem, ostrą papryką i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
Cebulę i cukinię pokrój w półcentymetrowe plastry, zmieszaj z tymiankiem. Paprykę pokrój w dwucentymetrową kostkę.
Na patyczki do szaszłyków nadziej na zmianę mięso, cebulę i cukinię.
Szaszłyk piecz na grillu lub smaż na rumiana na oleju na patelni.
Idealnie pasuje z pieczonymi ziemniaki i świeżą sałatką oraz dippem ziołowym!
mmm.. jak grillowo! Pozdrawiam :]
OdpowiedzUsuńno jakoś mi się wkręcił ten grill po weekendowym ognisku :))
OdpowiedzUsuń