Czas na jakąś dietetyczną zupkę :) W takie zimno połączenie imbiru z marchewką i kurczakiem coś pysznego rozgrzewa i podładowuje baterie hehe :)
SKŁADNIKI: 1 OSOBA
SKŁADNIKI: 1 OSOBA
200 g Marchew
70 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
100 g Ziemniaki
10 g Olej rzepakowy uniwersalny
250 g Bulion warzywny ekologiczny z kostki (lub wywar z
włoszczyzny)
20 g Serek twarożkowy chudy
10 g Płatki migdałowe
35 g Chleb żytni pełnoziarnisty
Sok cytrynowy, imbir
PRZYGOTOWANIE
Marchew i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę.
Płatki
uprażyć na suchej patelni.
W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć warzywa wraz ze
szczyptą imbiru. Następnie wlać bulion i dodać mięso, gotować około 20 minut.
Zdjąć z ognia, wyciągnąć kurczaka, a zupę dokładnie zmiksować.
Dodać kilka
kropel soku z cytryny oraz serek.
Doprawić odrobiną soli i pieprzem, wymieszać.
Zupę przelać do talerza, na wierzchu ułożyć mięso pokrojone w kostkę.
Całość
posypać płatkami migdałowymi.
Podać z pieczywem.
Monia, ale mam ochotę na tę zupkę normalnie :)))
OdpowiedzUsuńbyła zajebista delikatnie mówiąc ;D
Usuń