Oj dawno mnie nie było, brak czasu Święta przygotowania, spotkania z Rodzinką ..aż w końcu nadszedł czas Sylwestra :)
Dzisiaj proponuję Wam pyszne trufle włoskie.
SKŁADNIKI: 24 SZTUKI
175 gr gorzkiej czekolady
2 łyżeczki likieru migdałowego lub pomarańczowego
40 gr masła
4 łyżki stołowe cukru pudru
50 gr mielonych migdałów
50 gr startej czekolady, polecam gorzką
Dzisiaj proponuję Wam pyszne trufle włoskie.
SKŁADNIKI: 24 SZTUKI
175 gr gorzkiej czekolady
2 łyżeczki likieru migdałowego lub pomarańczowego
40 gr masła
4 łyżki stołowe cukru pudru
50 gr mielonych migdałów
50 gr startej czekolady, polecam gorzką
PRZYGOTOWANIE
Roztopić czekoladę z likierem w kąpieli wodnej, aż powstanie gładka masa.
Dodać masło i nadal mieszać. aż się roztopi.
Dosypać cukier puder i migdały, wymieszać
Pozostawić masę do wystygnięcia na tyle by można zrobić z niej 24 kulki.
Wysypać zmieloną czekoladę na talerz i obtoczyć w niej czekoladowe trufle.
Włożyć trufle do papierowych foremek i schłodzić.
lubię takie czekoladowe, oj bardzo
OdpowiedzUsuńpolecam rewelacja zwłaszcza z likierem pomarańczowym :)
Usuńale fajne czekoladowe cuda! pycha
OdpowiedzUsuńłatwo i bardzo smacznie :))
UsuńCudne! Akurat likier pomarańczowy się kurzy w szafce:)
OdpowiedzUsuń