Włoskie trufle czekoladowe-słodka przekąska sylwestrowa!

Oj dawno mnie nie było, brak czasu Święta przygotowania, spotkania z Rodzinką ..aż w końcu nadszedł czas Sylwestra :)
Dzisiaj proponuję Wam pyszne trufle włoskie.

SKŁADNIKI: 24 SZTUKI

175 gr gorzkiej czekolady
2 łyżeczki likieru migdałowego lub pomarańczowego
40 gr masła
4 łyżki stołowe cukru pudru
50 gr mielonych migdałów
50 gr startej czekolady, polecam gorzką



PRZYGOTOWANIE


Roztopić czekoladę z likierem w kąpieli wodnej, aż powstanie gładka masa.
Dodać masło i nadal mieszać. aż się roztopi.
 Dosypać cukier puder i migdały, wymieszać
Pozostawić masę do wystygnięcia na tyle by można zrobić z niej 24 kulki.
Wysypać zmieloną czekoladę na talerz i obtoczyć w niej czekoladowe trufle.
Włożyć trufle do papierowych foremek i schłodzić.




Komentarze

Prześlij komentarz