Moi Drodzy PRZEPRASZAM za zwłokę z tym przepisem na to cudne brownie, ale wakacjonowałam i nie chciało mi się kompletnie odpalać laptopa, jeśli mam być szczera. Czasami człowiek też musi odpocząc od komputera! Ale wszystko co dobrze szybko się kończy i już lecę do Was z przepisem na mega brownie! Polecam jest idealne! Mokre i ciężkie oraz bardzo mocno czekoladowe!
SKŁADNIKI: FOREMKA 20×25
250 g czekolady ciemnej wegańskiej polecam ritter sport 50% kakao
3 łyżki surowego kakao
5 łyżek oleju rzepakowego
170 g mąki pszennej
200 g cukru kokosowego nierafinowanego
200 ml mleka roślinnego owsianego
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Szczypta soli
2 duże gruszki
PRZYGOTOWANIE
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
Foremkę wykładamy papierem do pieczenia.
200 g czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Do miski przesiewamy mąkę, kakao, sól i dodajemy cukier.
W drugiej misce umieszczamy wszystkie płynne składniki i dokładnie mieszamy.
Następnie powoli wsypujemy miks suchym
produktów i wszystko dokładnie łączymy.
Przygotowane ciasto przelewamy do foremki i na wierzchu kładziemy plastry gruszki.
Brownie pieczemy około 30 minut do tzw suchego patyczka.
Zostawiamy do ostygnięcia i polewamy roztopioną resztą czekolady.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz