Wegańskie idealne brownie z gruszką

Moi Drodzy PRZEPRASZAM za zwłokę z tym przepisem na to cudne brownie, ale wakacjonowałam i nie chciało mi się kompletnie odpalać laptopa, jeśli mam być szczera.  Czasami człowiek też musi odpocząc od komputera! Ale wszystko co dobrze szybko się kończy i już lecę do Was z przepisem na mega brownie! Polecam jest idealne! Mokre i ciężkie oraz bardzo mocno czekoladowe!

SKŁADNIKI: FOREMKA 20×25

250 g czekolady ciemnej wegańskiej polecam ritter sport 50% kakao
3 łyżki surowego kakao
5 łyżek oleju rzepakowego 
170 g mąki pszennej 
200 g cukru kokosowego nierafinowanego 
200 ml mleka roślinnego owsianego
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 
Szczypta soli  
2 duże gruszki

PRZYGOTOWANIE 

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
Foremkę wykładamy papierem do pieczenia.
200 g czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. 
Do miski przesiewamy mąkę, kakao, sól i dodajemy cukier.
W drugiej misce umieszczamy wszystkie płynne składniki i dokładnie mieszamy. 
Następnie powoli wsypujemy miks suchym
 produktów i wszystko dokładnie łączymy. 
Przygotowane ciasto przelewamy do foremki i na wierzchu kładziemy plastry gruszki.
Brownie pieczemy około 30 minut do tzw suchego patyczka.
Zostawiamy do ostygnięcia i polewamy roztopioną resztą czekolady.
Smacznego!






Komentarze