Hummus z awokado

   Wielkie podziękowania dla tych co wymyślili hummus! To jest jedna z lepszych past ( po pasztecie z czerwonej soczewicy ) na kanapkę lub dodatek do surowych warzyw! No po prostu KOCHAM GO!
A jeśli zrobisz go z awokado w roli głównej to musi być petarda!
Skład jest jeden z prostszych, dokładnie taki jak oryginał tylko dodajemy awokado 

SKŁADNIKI

2 średnie dojrzałe awokado
240 g ugotowanej ciecierzycy
1 i 1/2 łyżki tahini
1 duży ząbek czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki cytryny lub limonki
1/3 łyżeczki zmielonego kminku
1/2 łyżeczki pieprzy cayenne
świeżo zmielona sól i pieprz kolorowy
do posypania świeżo posiekana kolendra lub jak ktoś nie lubi kolendry tak jak ja to pietruszka



PRZYGOTOWANIE


Awokado myjemy i obieramy.
Ja używam ciecierzycę z puszki czyli dokładnie ją odsączam i płuczę.
Wrzucam wszystkie składniki oprócz świeżej kolendry lub pietruszki do malaksera.
Miksujemy na idealną i jednolitą pastę.
Dekorujemy świeżymi ziołami i jeszcze dodatkowo możecie posypać płatkami chilli
Serwujemy z domowych chlebem lub surowymi warzywami pokrojonymi w paski!
SMACZNEGO!







Komentarze