Każdy, Kto mnie zna wie, że uwielbiam kokos! Mam dzisiaj dla Was przepis na mega wegańskie batoniki bounty w wersji fit i bezglutenowej.
1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych
3 łyżki tłustego mleka kokosowego ( oczywiście chodzi tu o gęstą warstwę po schłodzeniu w lodówce )
3 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki syropu klonowego
250g czekolady gorzkiej
SKŁADNIKI : 8 batoników lub 16 trufli
3 łyżki tłustego mleka kokosowego ( oczywiście chodzi tu o gęstą warstwę po schłodzeniu w lodówce )
3 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki syropu klonowego
250g czekolady gorzkiej
PRZYGOTOWANIE
Do malaksera wkładamy wszystkie składniki oprócz czekolady i miksujemy tak długo aż powstanie gęsta masa. Następnie tak przygotowaną masę przekładamy do lodówki na około 30 minut.
Kiedy masa stęgnie odpowiednio lepiej z niej batonik lub kulki.
Tak przygotowane batoniki wkładamy do zamrażalnika na 20 minut.
W tym czasie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Batoniki zanurzamy w czekoladzie i odkładamy do wystygnięcia.
Przechowujemy w lodówce.
ENJOY!
Komentarze
Prześlij komentarz