Wegańskie ciasto czekoladowe z avokado

   Wracam....ale już troszkę w innej formie co pewnie zauważyliście po wyglądzie bloga :) Będzie bardziej zdrowo i raczej bez mięsa! Będę się również starała przygotowywać dla Was słodkości fit bez cukru rafinowanego bo naprawdę jest BEEEE!
Na pierwszy ogień idzie ten BARDZO czekoladowy torcik, który jest mega :)

SKŁADNIKI : FORMA ŚREDNICA 18-19CM

SPÓD

1 kubek migdałów surowych
2 łyżki manny kokosowej BASIA BASIA
4 duże daktyle
3 łyżki zimnej wody
szczypta soli

MASA

4 duże avokado
1 kubek surowego kakao
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1 kubek syropu klonowego lub nie dla Vegan 1 kubek miodu 
szczypta soli
2 łyżki manny kokosowej
1/4 kubka oleju kokosowego


PRZYGOTOWANIE

SPÓD
Do przygotowania wegańskich deserów idealnie sprawdza się robot kuchenny z misą do rozdrabiania.
Wrzucam do michy migdały, daktyle, wodę i mannę kokosową, dokładnie rozdrabniam na najwyższych obrotach do uzyskania konsystencji mokrego dobrze klejącego "piasku"
Wykładam tortownicę, nie trzeba jej wcześniej wykładać papierem do pieczenia.
Wkładam do lodówki na czas przygotowania masy z avokado.
MASA
Avokado obieram i kroje na kawałki.
Wkładam do misy robota dodaję pozostaje składniki, czyli syrop klonowy lub miód,
sól, mannę kokosową, olej kokosowy.
Wszystko dokładnie rozdrabiam do uzyskania gęstego czekoladowe kremu.
Przelewam na wcześniej przygotowany spód.
Wkładam do lodówki na całą noc.
Przed podaniem wyciągam 15 minut wcześniej i dekoruje według uznania.
U mnie wegańskie krówki kokosowe i kakaowe - fenomen moje odkrycie dostępne w rossmannie.
Winogrona i borówki.
PYSZNE!






Komentarze

Prześlij komentarz