Vegańskie kule z mango i imbirem bez cukru

   Moi Drodzy powiem Wam, że te kule są obłędnie pyszne. Przygotowanie ich zajmuję jakieś 15 minut a smak jest nieziemski. Dla tych bardzo niecierpliwych spieszę się z podaniem przepisu!
Życzę słodkich chwil bez wyrzutów sumienia, gdyż kule te są bez dodatku cukru...tylko naturalne cukry zawarte w suszonych owocach :)

SKŁADNIKI: 12 KUL

100 g suszonego mango ( ten z rossmanna niemiecki jest bez cukru w składzie )
8 dużych daktyli
70 g orzechów nerkowca
30 g surowych migdałów
25 g opiekane płatki jaglane lub zwykłe płatki owsoane
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
2 łyżki manny kokosowej Basi
szczypta soli
2 łyżki oleju kokosowego
wiórki kokosowe



PRZYGOTOWANIE

Jest bardzo banalne.
Wystarczy, że wszystkie składniki umieścicie w malakserze i zblendujecie na masę o konsystencji gęstej pasty.
Następnie ulepicie w dłoni kuleczki o średnicy około 5 cm.
Każdą kulkę obtoczycie w wiórkach kokosowych.
I gotowe!
SMACZNEGO!





Komentarze