Mam już powoli dosyć tej pogody :(( niech już w końcu wyjdzie to słoneczko i przestanie wiać bo człowiek źle się czuje i w ogóle tak jest jakoś bleee...Ale ja Wam tu nie będę narzekać tylko mam dla Was przepis dla Waszych Małych Pociech oczywiście nie tylko... Bez cukru pyszna zdrowa przekąska, u nas Martynka zajada babeczki z konfiturą z gruszek domowej roboty bez cukru :)
Przygotowanie bardzo proste a jaka radość z jedzenia!
SKŁADNIKI: 12 BABECZEK
300 g twarogu zmielonego dobrej jakości
2 jajka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej
Przygotowanie bardzo proste a jaka radość z jedzenia!
SKŁADNIKI: 12 BABECZEK
300 g twarogu zmielonego dobrej jakości
2 jajka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej
2 banany
PRZYGOTOWANIE
Ser, mąkę i jajka dokładnie miksujemy.
Banany blendujemy i dodajemy do masy serowej – mieszamy łyżką.
Papilotki wkładamy do blaszki lub do foremek na muffinki.
Następnie wylewamy masę sernikową prawie do końca papilotki. Pieczemy w temperaturze 160ºC przez 35–40 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwiczki, zostawiając miniserniczki do przestygnięcia na ok. 30 minut. Następnie wyjmujemy słodkości z piekarnika i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia – wyciągamy je z blaszki, ale pozostawiamy w papilotkach. Chowamy do lodówki, by się schłodziły.
By serniczki sprawnie odchodziły od papilotek, należy przestrzegać dokładnie instrukcji studzenia, czyli wykonać wszystkie powyższe czynności: zostawienie w piekarniku, wystudzenie, schłodzenie w lodówce. Ciepłe ani nawet letnie serniczki nie odchodzą od papierka.
U nas podajemy z ulubioną domową konfiturą.
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz