Mam dzisiaj dla Was pyszny deser banalny w przygotowaniu idealny dla bezglutenowców i weganów po prostu nic tylko zajadać a humor na pewno Wam się poprawi w taki dzień jak ten - pochmurny i szarawy!
SKŁADNIKI: 4 OSOBY
200 gr ryżu sypkiego
200 ml mleczka kokosowego
70 g cukru pudru możecie np użyć melasy jeśli nie jadacie cukru pudru lub ksylitolu w proszku
wiśnie drążone z kompotu władnej produkcji
opcjonalnie kropla barwnika zielonego
SKŁADNIKI: 4 OSOBY
200 gr ryżu sypkiego
200 ml mleczka kokosowego
70 g cukru pudru możecie np użyć melasy jeśli nie jadacie cukru pudru lub ksylitolu w proszku
wiśnie drążone z kompotu władnej produkcji
opcjonalnie kropla barwnika zielonego
PRZYGOTOWANIE
Ryż opłucz pod bieżącą wodą i odstaw na 1 godzinę do namoknięcia w zimnej wodzie.
Jeszcze raz ryż opłucz i odstaw do odsądzenia na 30 minut.
Ryż gotuj na parze przez 25 minut.
Pod koniec gotowania dodaj mleczko kokosowe i cukier puder, ewentualnie 1 kropelkę barwnika zielonego.
Deser wymieszaj i odstaw na 30 minut.
Ryż podawaj z wiśniami lub innymi ulubionymi owocami, świetnie pasują mrożone maliny!
SMACZNEGO!
wygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuńdziękuję Kochana :*
Usuńcóż za apetyczny deser! :) zapraszam do udziału w konkursie! http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2014/11/uwaga-konkurs-swiateczny.html
OdpowiedzUsuńdziękuję, postaram się uczestniczyć :)
UsuńBezlaktozowy, fajny pomysł. Wykorzystam :)
OdpowiedzUsuńdziękuję, polecam jest pyszny :)
UsuńMniam, z kokosową nutą musiał smakować wybornie :)
OdpowiedzUsuńDla Fanów kokosowych klimatów polecam bardzo :)
Usuń