Wegański krem czekoladowy

   Zawsze myślałam, że idealny krem czekoladowy to krem na maśle albo na śmietanie, no ale się pomyliłam dopóki nie wypróbowałam tego przepisu :) Mus bo tak go można nazwać jest idealny jeśli chodzi o konsystencję, sami możecie sobie go dosłodzić podczas przygotowania .....no właśnie a jeśli chodzi o przygotowanie to kwestia 10minut.

SKŁADNIKI: podaję na moje kubki smakowe :)

600g mleka kokosowego w puszce - BARDZO MOCNO SCHŁODZONE!
3 łyżki kakao, surowe
5 łyżek syropu klonowego, możecie go zastąpić melasą albo miodem
2 łyżka miodu lipowego - oczywiście możecie użyć inny - najważniejsze żeby był w wersji płynnej.



PRZYGOTOWANIE


Wyjmujecie robot kuchenny lub mikser.
Wkładacie dobrze słodzone mleko - to warunek żeby krem wyszedł.
Często w puszce zostaje mleczko w wersji płynnej - to również dodajecie.
Wkładacie pozostałe produkty, czyli kakao, miód i syrop klonowy.
Ubijacie tak długo aż powstanie krem.
No i gotowe!
Świetnie smakuje z owocami możecie też dodać kilka kropel wanilii podczas ubijania!
POLECAM!




Komentarze

  1. zapraszamy do nowego agregatu blogów ze wszystkich kategorii tematycznych. Dołącz bloga do kategorii kulinaria. Adres www.zblogowani.pl

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz