Spaghetti w sosie śmietanowo-pietruszkowym

   Przepraszam Wszystkich, że tak późno publikuję ten przepis, ale zapomniałam o nim :((( Mam nadzieję, że będzie mi wybaczone!

SKŁADNIKI: 4-6 OSÓB

500 g makaronu spaghetti
90 g masła
300ml śmietany 12%
60 g  startego parmezanu  ja dałam 120 g :D
4 łyżki posiekanej natki pietruszki świeżej!
sól i świeżo zmielony pieprz


PRZYGOTOWANIE

Zagotuj posoloną wodę w dużym garnku.
Ugotuj makaron i odcedź, kiedy będzie al dente.
Rozpuść masło na dużej patelni na małym ogniu.
Dodaj śmietanę oraz ser i gotuj około 4 minuty na małym ogniu.
Wymieszaj z natką.
Dopraw solą i pieprzem.
Przełóż makaron na patelnię z sosem.
Dokładnie wymieszaj i podawaj od razu.
SMACZNEGO!



Komentarze

Prześlij komentarz