Pasta z pieczonego selera z czarnuszką

Kolejny genialny przepis wegański z mojego ulubionego bloga: http://wegannerd.blogspot.com/.
Pasta jest obłędna słodkie połączenia selera z czarnuszką, która pełni rolę pieprzu i nadaje ostrości genialne! Polecam!

SKŁADNIKI


średniej wielkości seler
1-2 ząbki czosnku
1+2 łyżki oliwy
szczypta suszonego majeranku
sól
czarny pieprz
łyżka stołowa czarnuszki


PRZYGOTOWANIE

♥ Selera obierz umyj i pokrój na mniejsze części. Zawiń w folię razem z ząbkiem czosnku z 1 łyżką oliwy. 

♥ Piecz w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni około 30 minut.

♥ Po upieczeniu seler ostudź.

♥ Przełóż do kielicha blendera, wyciśnij upieczony czosnek. Dodaj szczyptę soli, sporą dawkę czarnego pieprzu i oliwę. 

♥ Zmiksuj na pastę. 

♥ Dodaj czarnuszkę i jeśli masz ochotę wybrane dodatki ( suszone pomidory, posiekane czarne oliwki lub posiekaną czerwoną cebulę).






Komentarze

Prześlij komentarz