Krem porowo-marchewkowy z kurczakiem i parmezanem

Nowy Rok przyszedł bardzo szybko, a co za tym idzie nowe postanowienia i zadania :) Po tym obżarstwie świąteczno-noworocznym postanowiłam wrócić do zdrowego odżywienia ( nie mówię, że wtedy jadałam źle, bo jak wszyscy wiedzą stronie od fast food-ów i innych wynalazków, ale jedząc lżej czuję się znacznie lepiej)!
 
Dzięki mojej koleżance Monice, która jest Dietetykiem i z którą współpracuję już ponad rok, mogę również Wam przestawiać dania, proponowane przez Monię.
Wszystkie składniki są odpowiednio dobrane pod kontem wartości odżywczych i energetycznych.
Moje menu składa się z 4 posiłków, wszystkich jednak prezentować Wam nie będę i skupię się wyłącznie na daniach głównych - obiadowych.
Porcja ma około 500kcal i przygotowuję 3 takie posiłki na kolejne 3 dni. Przepisy będę wrzucać co 2 dzień!
 
Przepis, który Wam przestawię jest na 1 osobę!
Dania, które będę Wam prezentować nie wymagają wielkich umiejętności kulinarnych i myślę, że Każdy sobie poradzi z ich przyrządzeniem...maks zajmuję to 30 minut!
 
Potrawy te są bezglutenowe, lekkie i obiecuję, że będą Wam smakować hehehe :)
 
Jeśli spróbujecie to czekam na opinię czy smakowała!

SKŁADNIKI: 1 OSOBA


200g Por
100g Ziemniaki
150g Marchew
80g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
5g Oliwa z oliwek
250ml  Wywar warzywny z włoszczyzny lub bulion z kostki ekologicznej BIO - bezglutenowej
10gSer, Parmezan (starty)
 
 
PRZYGOTOWANIE
Do gorącego wywaru wrzucić pokrojone na kawałki warzywa oraz mięso i gotować do miękkości (jeśli jest potrzeba dodać jeszcze wody) .
Warzywa zmiksować, mięso pokroić na kawałki.
Zupę wymieszać z oliwą, parmezanem, doprawić do smaku solą i pieprzem - polecam ostrą paprykę i świeżą pietruszkę!
Proste prawda? :)
SMACZNEGO!
 
 
 

Komentarze

Prześlij komentarz