Wracam do moich dietetycznych potraw, ponieważ ostatnimi czasy bardzo, ale to bardzo sobie pozwalałam co niestety widać na wadze :(
Dzisiaj w barwach jesiennych, smacznie, dietetycznie i bezglutenowo....a co najważniejsze szybko :)
SKŁADNIKI: 1 OSOBA/PORCJA OKOŁO 500KCAL
300 g fasolki żółtej szparagowej
100 g Włoszczyzna krojona w
paski mrożona
80 g Mięso z piersi kurczaka
bez skóry
50 g Jogurt naturalny
10 g Słonecznik, nasiona (łyżka)
300 g Bulion warzywny
ekologiczny z kostki (lub wywar z
włoszczyzny)
35 g Chleb bezglutenowy
Tymianek (najlepiej świeży)
PRZYGOTOWANIE
Fasolkę umyć, odciąć końcówki i wrzucić do ¾ litra
gotującej wody razem z kawałkiem mięsa, kostką rosołową, gałązką tymianku i
włoszczyzną, gotować ok. 20 minut pod przykryciem.
Następnie wyjąć mięso i
pokroić je w kostkę, zupę zmiksować na krem, dodać mięso.
Doprawić zupę solą,
pieprzem i listkami tymianku, na talerzu zabielić jogurtem i posypać nasionami
słonecznika.
Podawać z pieczywem.
wow, zabójcza ta Twoja zupa! smak jak dla mnie idealny, uwielbiam konsystencję kremu, a do tego kurczak. strzał w dyszkę!
OdpowiedzUsuńdziękuję Karmelitko :*
Usuń