Właśnie spoglądam na termometr i jestem przerażona...31 stopni w cieniu, a najgorsze dopiero przede mną, gdy słońce zawita do mojego salonu. W taki upał kompletnie nie chce nam się gotować...no ale coś jeść trzeba :) Dzisiaj proponuje Wam kolejny przepis od Mojej Koleżanki Moniki - dietetyczki, oczywiście bezglutenowy!
SKŁADNIKI: 1 OSOBA
Botwinka z jajkiem i ziemniakami
300 g Botwina (buraczki i liście)
150 g Marchew
200 g Ziemniaki młode
250 g Wywar warzywny
50 g Serek twarożkowy chudy
60 g Jajo kurze całe
PRZYGOTOWANIE
SKŁADNIKI: 1 OSOBA
Botwinka z jajkiem i ziemniakami
300 g Botwina (buraczki i liście)
150 g Marchew
200 g Ziemniaki młode
250 g Wywar warzywny
50 g Serek twarożkowy chudy
60 g Jajo kurze całe
PRZYGOTOWANIE
Buraczki pokroić w kostkę, dodać do gotującego się wywaru.
Następnie dodać posiekane liście,
marchewkę startą na tarce oraz pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gdy ziemniaki zmiękną zupę
doprawić solą i pieprzem, zabielić serkiem.
Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.
Następnie dodać posiekane liście,
marchewkę startą na tarce oraz pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gdy ziemniaki zmiękną zupę
doprawić solą i pieprzem, zabielić serkiem.
Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.
SZYBKO I SMACZNIE!
piękny kolor:)chętnie bym taką zjadła:)
OdpowiedzUsuńach, jak ja lubię takie zupy! prawdziwa, polska i z pierwszorzędnych, świeżych składników.
OdpowiedzUsuńdziękuję Dziewczyny :*
OdpowiedzUsuń