Postanowiłam ponownie powrócić do lekkiej i zdrowej diety, którą komponuje dla mnie moja kochana koleżanka - dietetyczka Monika Frank z MÓJ DIETETYK!
Dodatkowo zafascynowana dietą bezglutenową, po przeczytaniu książki Davisa Williamsa "Dieta bez pszenicy" poprosiłam Monikę, by skomponowała mi dietę bezglutenową.
Uczulona na gluten nie jest na szczęście, ale uważam że jest to naprawdę przełom w dziedzinie dietetyki i jedzenia...czuję, że ta dieta zrewolucjonizuje świat!
Polecam książkę naprawdę, niektóre wypowiedzi Doktora są wręcz drastyczne i szokujące!
A dzisiaj szybka zapiekanka z młodych warzyw korzeniowych, które uwielbiam zwłaszcza pieczone!
SKŁADNIKI: 1 OSOBA, OKOŁO 450KCAL
50 g Ryż brązowy
80 g seler, korzeń
100 g Marchew
5 g Olej rzepakowy uniwersalny
40 g Ser, Parmezan
80 g pietruszka, korzeń
Oregano, rozmaryn,tymianek,bazylia, natka pietruszki -świeże!
PRZYGOTOWANIE
Ryż ugotować.
Marchew, pietruszkę i seler umyć, pokroić na
cienkie, podłużne paseczki przypominające frytki.
Podsmażyć na oleju.
Dodać ryż, wymieszać i
przyprawić.
Do naczynia żaroodpornego wyłożyć mieszankę ryżowo-warzywną,
posypać serem i przyprawami.
Zapiec w piekarniku.
Przed podaniem posypać natką
pietruszki.
wygladą bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńi tak też smakuje :) pozdrawiam :*
UsuńDanie idealne na lato :)
OdpowiedzUsuńMonia właśnie trafiłam na Twojego bloga....:) super. Że tez wcześniej nie wiedziałam. Karolina
OdpowiedzUsuńcieszę się i pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń