No i jak tu nie kochać lata...świeżych pomidorów i ziół prosto z ogródka :) Dzisiaj na obiad jedno z moich ukochanych dań - piękno i smak tkwi w prostocie :) Dodatkowo bezglutenowo z makaronem kukurydzianym :)
Wykonanie tego obiadu zajmuję jakoś 15min, a smakuję rewelacyjnie zwłaszcza teraz jak są świeże pomidory - polecam!
SKŁADNIKI: 1 OSOBA
Wykonanie tego obiadu zajmuję jakoś 15min, a smakuję rewelacyjnie zwłaszcza teraz jak są świeże pomidory - polecam!
SKŁADNIKI: 1 OSOBA
40g Makaron bezglutenowy
5 g Oliwa z oliwek
400 g Pomidor
50 g Cebula
20 g Ser, Parmezan
bazylia, ząbek czosnku, tymianek
PRZYGOTOWANIE
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Na oliwie
zeszklić posiekane cebulę i czosnek, dodać pomidory oraz dusić do miękkości
przez około 10 minut.
Przyprawić odrobiną soli, pieprzem i dodać świeżą bazylią i tymianek.
Na wierzchu
posypać parmezanem.
Spaghetti
podawać z sałatą.
świetne:) też ostatnio robiłam takie danie z świeżych pomidorów tak mi smakowały pomidorki, że zrobiłam z nich jeszcze pomidorówkę i przymierzam się do lecza, uwielbiam lato za warzywa i owoce:)
OdpowiedzUsuń