Na dworze tak ponuro i szaro...do tego pada deszcz...nic się nie chce normalnie :( Dlatego na rozweselenie proponuję zieloną eksplozję na talerzu, oczywiście dietetycznie i bardzo szybko!
SKŁADNIKI: 1 OSOBA porcja około 400kcal
SKŁADNIKI: 1 OSOBA porcja około 400kcal
40 g Makaron pełnoziarnisty
5 g Olej rzepakowy uniwersalny
150 g Groszek zielony mrożony
40 g Ser, Rokpol
Ząbek czosnku, natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie.
Rozgrzać patelnię,
wlać olej, dodać drobno pokrojony czosnek i chwilę smażyć. Następnie dodać
groszek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i jeszcze chwilę razem smażyć.
Dolać tyle wody, aby przykryć groszek.
Gotować bez przykrycia aż cały płyn
wyparuje, przez około 10 minut.
Gorący makaron wymieszać z groszkiem i rozłożyć
na talerzu.
Na wierzchu ułożyć kawałki sera.
Danie posypać natką pietruszki.
Ale połączenie smaków! Nigdy nie próbowałam groszku i rokpola razem! :)
OdpowiedzUsuńbardzo fajnie smakuje, uwielbiam ser pleśniowy :)
Usuńmniam, jak zawsze kusisz Kochana :)))
OdpowiedzUsuńKusisz to Ty moja Kochana :*
Usuń