Wreszcie mogę wypróbować mój gwiazdkowy prezent - blender :)
Dzisiaj Monia z Mój Dietetyk zaproponowała mi bardzo smaczną i pożywną zupkę do tego podawaną z chlebem razowym ze słonecznikiem - polecam pychota!
SKŁADNIKI: 1 OSOBA ( OKOŁO 400 KCAL)
Dzisiaj Monia z Mój Dietetyk zaproponowała mi bardzo smaczną i pożywną zupkę do tego podawaną z chlebem razowym ze słonecznikiem - polecam pychota!
SKŁADNIKI: 1 OSOBA ( OKOŁO 400 KCAL)
120 g Fasolka biała, konserwowa
100 g Marchew
200 g Pomidory z puszki
250 g Bulion warzywny ekologiczny z kostki (lub wywar z
włoszczyzny)
5 g Olej rzepakowy uniwersalny
35 g Chleb żytni pełnoziarnisty
Ząbek czosnku, natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE
Marchewkę obrać i pokroić, podsmażyć z czosnkiem.
Smażyć
około 5 minut, następnie dodać bulion i gotować, aż marchewka zmięknie.
Jeśli
jest taka potrzeba dodać wody.
Fasolę przepłukać, odcedzić i wraz z pomidorami
dodać do zupy.
Zagotować i doprawić do smaku odrobiną soli i pieprzem.
Tuż
przed podaniem zupę zmiksować i posypać natką pietruszki.
Podać z pieczywem.
Zrobiłam dzisiaj, pyszna :) idealne połączenie dla mnie. Wszystko to co lubię :)
OdpowiedzUsuń