Kocham zupy krem najbardziej na świecie!!! Będąc w Warszawie w listopadzie miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych gdzie właśnie przygotowywaliśmy zupę - krem z porów i marchewek. Dzisiaj dla Was przepis
SKŁADNIKI: 2 PORCJE
250gr marchewek
2 szt por ( duże )
2 ziemniaki
1 litr bulionu warzywnego
1/4 kostki masła
sól i pieprz
opcjonalnie plastry surowego bekonu
SKŁADNIKI: 2 PORCJE
250gr marchewek
2 szt por ( duże )
2 ziemniaki
1 litr bulionu warzywnego
1/4 kostki masła
sól i pieprz
opcjonalnie plastry surowego bekonu
PRZYGOTOWANIE
Marchewki, ziemniaki i por dokładnie umyć i obrać.
Siekamy w cienkie paseczki, wkładamy do garnka i zalewamy bulionem warzywnym.
Gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Po odpowiednim ugotowaniu blendujemy i dodajemy masło pokrojone w drobne kawałki.
Po dok ładnym zblendowaniu doprawiamy solą i pieprzem
Dodatkowo można przygotować jako wkładkę plastry bekonu upieczone na patelni beztłuszczowej.
Ja po nałożeniu na talerz podaję z grzankami oraz świeżo posiekaną pietruszką.
Pychota!!!!
Czy krem ma słodki posmak?
OdpowiedzUsuńNie nie byla bo za malo marchewki dodalam jesli chcialabys aby byla slodkawa to po prostu dodaj wiecej marchewki pozdrawiam
UsuńDziękuję:)
UsuńObłędna! Podobnie jak zupa krem z fasoli!!
Usuńcieszę się że smakowała, niedługo zrobię krem z buraków i malin to jest dopiero pychota sekretny przepis zdradził nas szef kuchni na warsztatach kulinarnych w zeszły weekend :)
Usuńprzepiekny kolor ! zapraszam do akcji tecza smakow 2
OdpowiedzUsuń