Tagliatelle z cukinii z fososiem w marynacie sojowo-imborowej

Kochacie rybki? bo ja najbardziej zwłaszcza łososia :) dzisiaj przepis od Monii na pysznego łososia a marynacie sojowo-imbirowej z tagliatelle z cukini - pyszności !

SKŁADNIK: 1 OSOBA



100 g Łosoś świeży (lub mrożony)

200 g Cukinia

50 g Cebula

150 g Ziemniaki

5 g Oliwa z oliwek

1 łyżeczka sosu sojowego, imbir, czosnek

 PRZYGOTOWANIE
 
Ziemniaki podgotować na pół-miękko i pokroić na plasterki. Cukinię obieramy obieraczką w cienkie paseczki tworząc płaty makaronowe a cebulę pokroić na dość cienkie plasterki. Z oliwy, sosu, przypraw, odrobiny soli i pieprzu przyrządzić marynatę. Zalać nią łososia, cebulkę i cukinię. Odstawić do lodówki na 30 minut. Porcje łososia ułożyć na plasterkach cukinii, cebuli i ziemniaków w naczyniu żaroodpornym. Piec około 25minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Ja dodatkowo użyłam świeżego rozmarynu bo uwielbiam



Komentarze

  1. pyszności, chyba przerzucam się na Twoje dania dietetyczne:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hehehe Aniu ale Ty nie masz z czego się odchudzać :) jakby jednak nie było dania są wyborowe :)

      Usuń

Prześlij komentarz