Dzisiaj będzie na obiad coś dla koneserów łączenia owoców z mięsem - na słodko :)
Monia zaproponowała przepis do mojej dietki.
SKŁADNIKI: 1 OSOBA
20 g Koncentrat pomidorowy
1 Mały ząbek czosnku
Monia zaproponowała przepis do mojej dietki.
SKŁADNIKI: 1 OSOBA
50
|
g
|
Ryż brązowy
|
150
|
g
|
Mintaj świeży
|
30
|
g
|
Cebula
|
100
|
g
|
Papryka czerwona
|
100
|
g
|
Ananas
|
5
|
g
|
Olej rzepakowy uniwersalny
|
5
|
g
|
Miód pszczeli
|
1 Mały ząbek czosnku
PRZYGOTOWANIE
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie.
Rybę oprószyć odrobiną
soli i pieprzem.
Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w piórka i
czosnek.
Następnie dodać paprykę i ananasa pokrojone w kostkę.
Podlać odrobiną
wody (według uznania).
Gdy warzywa zmiękną dodać koncentrat pomidorowy i miód,
wymieszać. Następnie na środku patelni zrobić miejsce, położyć rybkę i gotować
pod przykryciem aż mintaj będzie gotowy.
Rybę w sosie słodko – kwaśnym podawać
na ryżu.
Pychotka! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDzieki rowniez pozdrawiam
OdpowiedzUsuń