Mintaj w sosie słodko-kwaśnym

Dzisiaj będzie na obiad coś dla koneserów łączenia owoców z mięsem - na słodko :)

Monia zaproponowała przepis do mojej dietki.


SKŁADNIKI: 1 OSOBA


50
g
Ryż brązowy
150
g
Mintaj świeży
30
g
Cebula
100
g
Papryka czerwona
100
g
Ananas
5
g
Olej rzepakowy uniwersalny
5
g
Miód pszczeli
        20  g     Koncentrat pomidorowy
             1     Mały ząbek czosnku


PRZYGOTOWANIE



Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie.
 Rybę oprószyć odrobiną soli i pieprzem.
 Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w piórka i czosnek.
 Następnie dodać paprykę i ananasa pokrojone w kostkę. 
Podlać odrobiną wody (według uznania). 
Gdy warzywa zmiękną dodać koncentrat pomidorowy i miód, wymieszać. Następnie na środku patelni zrobić miejsce, położyć rybkę i gotować pod przykryciem aż mintaj będzie gotowy. 
Rybę w sosie słodko – kwaśnym podawać na ryżu.





Komentarze

Prześlij komentarz