Tak sobie myślałam przygotowując to danie co może być niezwykłego w kurczaku modrej kapuście i kaszy gryczanej hmmm nawet nie wiedziałam czy wrzucać przepis na bloga, ale powiem Wam wyszło super z dodatkiem balsamico i startego jabłka - pychota
SKŁADNIKI: 1 OSOBA
SKŁADNIKI: 1 OSOBA
100 g Mięso z piersi kurczaka bez
skóry
50 g Kasza gryczana
200 g Kapusta czerwona
20 g Cebula
50 g Jabłko
10 g Oliwa z oliwek
Ocet balsamiczny, słodka i
ostra papryka w proszku
PRZYGOTOWANIE
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie.
Pierś z kurczaka
rozbić tłuczkiem, posmarować połową oliwy i przyprawić papryką w proszku.
Grillować w piekarniku lub na przeznaczonej do tego celu patelni.
Kapustę
poszatkować, zalać wodą i ugotować do miękkości
(ale nie rozgotować).
W między
czasie zetrzeć na tarce jabłko i drobno pokroić cebulkę.
Kapustę lekko odcedzić
na sitku i do ciepłej wsypać jabłko z cebulą. Dodać szczyptę soli, resztę oliwy,
pieprz oraz ocet do smaku.
Wszystko wymieszać.
poproszę taki obiadek:))) jak ładnie ta kapusta się prezentuje:)
OdpowiedzUsuńjuż wiozę a faktycznie kolorystycznie pierwsza klasa :))
OdpowiedzUsuńwygląda bajecznie
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńAleż pięknie podane, czasem takie proste połączenie są najsmaczniejsze!
OdpowiedzUsuńdokładnie i dziękuję za uznanie :)
UsuńCoś pięknego, niby "tylko" kasza z kapustą a jak się prezentuje!
OdpowiedzUsuńgotując to danie nie chciałam nawet go wrzucać na bloga, ale połączyłam oba składniki i wyszło pięknie kolorystycznie i smakowo też :) pozdrawiam
Usuń