Dopada mnie powoli jesienna deprecha :(....najchętniej to siedziałabym w łóżku z laptopem, popijając coś pysznego i gorącego. Nie musiałam długo czekać, gdyż Monia zaproponowała mi idealne danie na rozgrzanie i poprawienie humoru :)
SKŁADNIKI: 1 OSOBA
SKŁADNIKI: 1 OSOBA
Zupa
- krem brokułowa z czosnkowymi grzankami
250 g Brokuły
100 g Serek
Turek Figura
100 g Ziemniaki
250 g Bulion
warzywny ekologiczny z kostki
30 g Cebula
5 g Olej
rzepakowy uniwersalny
50 g Bułki
grahamki
Natka
pietruszki, dwa małe ząbki czosnku
PRZYGOTOWANIE
Posiekaną
cebulę i jeden ząbek czosnku zeszklić na oleju.
Ziemniaki pokroić w kostkę, brokuły
podzielić na różyczki.
Do garnka przełożyć wszystkie warzywa wraz z cebulą, zalać
bulionem i gotować do miękkości.
Następnie dodać serek i mieszać aż się rozpuści.
Zupę dokładnie zmiksować
blenderem i doprawić do smaku.
Bułkę przekroić na pół i zapiec w tosterze.
Na ciepło
grzanki natrzeć przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku wymieszanym z odrobiną
soli.
Zupę zagryzać grzankami.
też robię ale bez serka :) koniecznie musze wypróbować Twoja wersję!
OdpowiedzUsuńJa zawsze robilam ze smietanka a tu w wersji light bardzo smaczna i delikatna polecam sprobuj buziaki
UsuńTeż wypróbuję! To jedna z moich ukochanych zup, więc muszę spróbować każdej możliwej wersji :)
OdpowiedzUsuńdobra jest chociaz w wersji ze smietanką lepsza :)
Usuń