Nie ma co tam, makarony rządzą w Moim życiu i zawsze będą na pierwszym miejscu. Cieszę się, że dzisiaj Monika zaproponowała mi danie właśnie z makaronem, wybrałam tagliatelle bo jest pyszne i bardzo lubię jej kształt, najważniejsze żeby był pełnoziarnisty :)
SKŁADNIKI: 1 OSOBA
SKŁADNIKI: 1 OSOBA
70 g Makaron pełnoziarnisty
200 g Pomidor, świeży
90 g Ser Feta 12% tłuszczu
15 g Oliwki czarne marynowane
5
g Oliwa z oliwek
Czosnek, oregano
(świeże lub suszone), słodka papryka
PRZYGOTOWANIE
Makaron ugotować al dente.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki
i pokroić w kostkę.
Na oliwie zeszklić przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, dodać pomidory
i
dusić na wolnym ogniu około 10 minut.
Sos przyprawić pieprzem, papryką i oregano.
Tuż
przed podaniem dodać dososu oliwki i pokrojoną w kostkę fetę.
Sos podać na ciepłym makaronie.
aj, lubię takie szybkie makaronowe przysmaki.
OdpowiedzUsuńteż uwielbiam a ciesze się że mogę jeść go nawet na diecie :)
Usuńdeliciouuuus ♥♥♥♥♥♥
OdpowiedzUsuńpolecam rewelacja :)
UsuńWygląda pysznie, uwielbiam makaronowe dania, tylko zamiast fety wolę ser Bałkański(np.z lidla), jest delikatniejszy, może jutro też taki makaron zrobię:)
OdpowiedzUsuńser bałkański jest SUPER, ale za tłusty ja niestety nie mogę jak narazie jeść takich rarytasów :)
Usuń