Dzisiaj coś dla miłośników curry i indyka :)
Monia zaproponowała mi pyszni i bardzo pożywny obiad :)
SKŁADNIKI: 1 OSOBA
Monia zaproponowała mi pyszni i bardzo pożywny obiad :)
SKŁADNIKI: 1 OSOBA
300 g Kapusta biała
100 g Mięso z piersi indyka bez
skóry (mielone)
100 g Pomidor
30 g Koncentrat
pomidorowy 30%
5 g Olej rzepakowy uniwersalny
70 g Chleb żytni pełnoziarnisty
Natka pietruszki, curry,
PRZYGOTOWANIE
Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka, podlać ok.1/2 szklanki wody, lekko posolić i
gotować pod przykryciem aż zmięknie.
Mięso rozdrobnić
i podsmażyć
na
rozgrzanym oleju.
Przyprawić pieprzem i odrobiną curry.
Gdy mięso
będzie rumiane, przełożyć je do miękkiej kapusty i dokładnie wymieszać.
Następnie
dodać sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrojone w kostkę oraz koncentrat pomidorowy.
Całość
przyprawić curry, tak aby danie było lekko żółte.
Pod koniec dodać pietruszkę. Danie podać z pieczywem.
Komentarze
Prześlij komentarz