Jesienna zupa jarzynowa z pieczarkami brukselką i kurczakiem

Monia przygotowała dla mnie przepis na pyszną i rozgrzewającą zupę jarzynową z kurczakiem ahh same źródło witamin i ta kolorowa wariacja na talerzu :) aż chce się być na diecie :D

SKŁADNIKI: 1 OSOBA




       70 g Brokuły
       70 g Brukselka
       100 g Marchew
       100 g Pieczarka uprawna, świeża
       100 g Ziemniaki
       100 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
       250 g Bulion warzywny (może być z kostki ekologicznej)
         30 g Serek Turek Figura
         50 g Bułki grahamki
                    Listek laurowy, ziele angielskie, koperek

PRZYGOTOWANIE

Marchew i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. 
Dodać mięso, brukselkę,
przyprawy i zalać bulionem. 
Całość zagotować. 
Dodać pokrojone na różyczki brokuły i
pokrojone w plasterki pieczarki, gotować zupę na wolnym ogniu około 20minut w razie
potrzeby dolewając wody. 
Zupę zabielić serkiem i przyprawić solą i pieprzem. 
Podać posypaną
koperkiem, z pieczywem.



Komentarze

  1. Gdyby nie ten kurczak w składzie to byłaby idealna wegetariańska zupa dla mnie :) Pozdrawiam! Dorota

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zawsze mozesz zrobic bez kurczaczka ja na diete duzo bialka jadam pozdrawiam buziak

      Usuń

Prześlij komentarz