Szparagi w cieście francuskim z kozim serem, szczypiorkiem skórką cytrynową i miodem

Kocham szparagi :))) 
Zapraszam na kolejną ciekawą propozycję szparagową :)

SKŁADNIKI: 3 OSOBY

1 pęczek zielonych szparagów
1 opakowanie ciasta francuskiego light
1 jajko ( żółtko )
200 gr serka kremowego koziego
3/4 pęczka szczypiorku
1 łyżka miodu
1/2 łyżki skórki startej z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek



PRZYGOTOWANIE:

Ciasto francuskie kroimy na 6 równych prostokątów, smarujemy każdy żółtkiem i pieczemy w temp. 200 stopni około 6 min.
W misce mieszamy ser kozi, miód, pokrojony szczypiorek oraz skórkę z cytryny.
Szparagi umyte i obrane kładziemy na blaszkę i polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą i pieczemy w piekarniku aż będą miękkie.
Upieczone płaty ciasta francuskiego przekrawamy przez środek jak bułkę, smarujemy masą z sera koziego kładziemy upieczone szparagi, zamykamy drugą połówką ciasta i podajemy :)
Ja dodatkowo zaserwowałam do tego dania wędzonego, ciepłego łososia :)
PYCHOTA:)




Komentarze

Prześlij komentarz