Ogórki faszerowane po zbójnicku

SKŁADNIKI: 4 osoby

2 dość grube, długie zielone ogórki
100 gr startego wędzonego, żółtego sera
300 gr pieczarek
200 gr - 300 gr wędzonej kiełbasy
2 cebule
2 ząbki czosnku
70 ml oliwy z oliwek
pęczek natki pietruszki
sól i pieprz


PRZYGOTOWANIE:

Cebulę, natkę pietruszki i czosnek siekamy. Pieczarki kroimy na ćwiartki a kiełbasę w kostkę.
W rondlu rozgrzewamy 50 ml oliwy i podsmażamy cebulę i kiełbasę, do lekkiego podrumienienia.
Doprawiamy do smaku solą i pieprze. Na patelni podgrzewamy resztę oliwy i smażymy pieczarki na złoty kolor.Mieszamy razem zawartość rondla z podsmażonymi pieczarkami i doprawiamy solą i pieprzem.
Ogórki przekrawamy wzdłuż na pół, wydrążamy pestki razem z częścią miąższu i do każdej połówki nakładamy farsz i polewamy oliwą, pozostała z pieczenia i posypujemy startym serem. Pieczemy w piekarniku około 25 - 30 min. w temp. 180 stopni.


Komentarze

  1. wysmienite te twoje dania :)takie pomysłowe i wspaniałe :)
    ślinka cieknie

    OdpowiedzUsuń
  2. Fantastyczny przepis! Bardzo ciekawa jestem tego przepisu:) Muszę koniecznie go kiedyś wypróbować. Zapisałam do listy:)

    Kinga z Proste Przepisy Kulinarne

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
  3. Z przykrością stwierdzam, że masz zły czas ustawiony w komentarzach, jest aktualnie późny wieczór.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz