uwielbiam połączenie bazylii, pomidorka i mozzarelli :)))
z dobrym sosem pychota :))
SKŁADNIKI: 1 OSOBA
pomidorki koktajlowe 250 gr
liście świeżej bazylii
mozzarella w kulce 60 gr ( ja użyłam light )
sól
pieprz
oliwa z oliwek 30ml
ocet balsamiczny 1 łyżka
wykałaczki
bagietka
PRZYGOTOWANIE:
Pomidorki kroimy na połówki, przekładamy małą kosteczką mozzarelli ( pokrojonej w kostki ) wbijamy wykałaczkę a na sam wierch nabijamy liść świeżej bazylii.
sos: mieszamy oliwę z oliwek sos balsamiczny sól i pieprz.
Idealnie pasuje do tego ciepła, chrupiąca bagietka.
ale super - kupiłam i na pewno zrobię na imieniny męza :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie, ja do sosu dodaję jeszcze ząbek czosnku, a mozzarellę kupuję w Lidlu, jest pyszna i mają taką w mini kuleczkach, idealna do koreczków.
OdpowiedzUsuńsuper pomysł :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam! takie mini muszą byś świetne:)
OdpowiedzUsuń