Deser truskawkowy z serkiem mascarpone i kruszonką malinową polany gorzką czekoladą

Idealny deser na niezapowiedzianą wizytę gości :))

SKŁADNIKI: 4 OSOBY

500 gr truskawek
200 gr serka mascarpone
1 opakowanie śnieżki light
100 gr herbatników pełnoziarnistych
1/2 szklanki soku z malin ( najlepiej takiego kompotowego )
słodzik w płynie
1 opakowanie gorzkiej czekolady


PRZYGOTOWANIE:

Odkładamy 4 duże truskawki do dekoracji.
Serek mascarpone miksujemy z resztą obranych i umytych truskawek oraz słodzikiem ( dodajemy wedle uznania ).
Śnieżkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Herbatniki rozdrabniamy i mieszamy z sokiem malinowym.
Czekoladę rozpuszczamy w mikrofalówce.
W szklance bądź dekoracyjnym pucharku kładziemy najpierw na spód kruszonkę malinową, śnieżkę, plaster truskawki, mascarpone zmiksowane z truskawkami, znowu śnieżkę i na samą górę odłożoną truskawkę dekoracyjną oraz kleks z rozpuszczonej gorzkiej czekolady.
Kładziemy do lodówki na około godz.
 

Komentarze

Prześlij komentarz