Z cyklu zdrowo - warzywnie :))
SKŁADNIKI: 2 OSOBY
5 ziemniaków
4 jajka
125 ml śmietany 18% ( gęstej )
100 gr sera feta
30 gr sera edamskiego ( w kostce )
1/2 pora
2 małe pomidory
sól i pieprz
2 łyżki oliwy
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki obieramy i gotujemy w całości, tak na pól twarde.
W misce ubijamy jajka dodajemy śmietany, i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Por kroimy w cienkie paseczki i wrzucamy do masy jajecznej.
Następnie ser feta kroimy w małe kosteczki i ser edamski ucieramy na średnich oczkach.
Przygotowane sery wrzucamy do masy jajeczne. Doprawiamy solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą kładziemy ugotowane i pokrojone w pasterki wcześniej ziemniaki.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Zalewamy masą jajeczno - serową i dekorujemy pomidoramy pokrojonymi w cienkie plasterki.
Komentarze
Prześlij komentarz