Z miłości do cupcakes kolejna ciekawa propozycja :)))
SKŁADNIKI: 12 BABECZEK
170 gr mąki pszennej
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
112 gr masła
2 jajka temp. pokojowa
225 gr cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 saszetki herbaty Irving (GREEN TEA )
1/2 szklanki mleka
barwnik zielony
barwnik zielony
KREM MASCARPONE Z TRUSKAWKAMI:
125 gr serka mascarpone
małe opakowanie truskawek ( użyłam z biedronki ), 6 całych odkładamy na bok do dekoracji )
2 łyżki cukru pudru
PRZYGOTOWANIE:
W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia,herbatę (wszystko przesiewamy przez sitko ).
W drugiej misce uciekamy miękkie masło i cukier, dodajemy pojedynczo jajko miksując dokładnie mikserem.
Następnie dodajemy suche, wymieszane składniki, na przemian z mlekiem i ekstraktem waniliowym w trzech etapach, mieszając dokładnie mikserem. Na końcu dodajemy barwnik.
Wypełniamy przygotowanie papilotki ( ja używam sylikonowych ) i pieczemy w temp 160 stopni ( termoobieg ) 20min.
KREM Z SERKA MASCARPONE: Używając blendera miksujemy truskawki, dodajemy serek mascarpone oraz cukier i dokładnie mieszamy. Dekorujemy babeczki wedle uznania.
Prześliczne!!!!
OdpowiedzUsuńdziękuję :)) i bardzo pyszne :))
OdpowiedzUsuńPiękne! I bardzo apetyczne! smakowity pomysł!
OdpowiedzUsuńdziękuję :))
Usuńooo świetne:D
OdpowiedzUsuńo jejku... kolor mają obłędny. i te truskaweczki.
OdpowiedzUsuńsuper!
Genialne kolory!!:)
OdpowiedzUsuńCo dziś zjem na śniadanie?
smakowo też rewelacja :D
OdpowiedzUsuńBabeczki są wspaniałe! Aż chce się je pochłonąć:)
OdpowiedzUsuń