SKŁADNIKI:
SPÓD:
140 gr mąki
100 gr brązowego cukru
230 gr masła w temp pokojowej
MASA SEROWA:
500 gr serka śmietankowego na sernik
100 gr cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 jajka
NADZIENIE JABŁKOWE:
2 duże jabłka
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki cukru
KRUSZONKA:
60 gr otrębów owsianych
100 gr brązowego cukru
115 gr masła w temp pokojowej
sos karmelowy do dekoracji
SPÓD:
140 gr mąki
100 gr brązowego cukru
230 gr masła w temp pokojowej
MASA SEROWA:
500 gr serka śmietankowego na sernik
100 gr cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 jajka
NADZIENIE JABŁKOWE:
2 duże jabłka
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki cukru
KRUSZONKA:
60 gr otrębów owsianych
100 gr brązowego cukru
115 gr masła w temp pokojowej
sos karmelowy do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
![]() |
W MISCE MIESZAMY MASŁO, CUKIER BRĄZOWY I MĄKĘ, UGNIATAMY MASĘ CIASTO NA SPÓD |
![]() |
ODPOWIEDNIE PRZYGOTOWANYM CIASTEM WYPEŁNIAMY TORTOWNICĘ ( WCZEŚNIEJ ZASMAROWANĄ ) LUB BLASZKĘ DO PIECZENIA. PIECZEMY OKOŁO 15 MIN W TEMP 175 STOPNI |
![]() |
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ, MIKSUJEMY SER, CUKIER, JAJKA I WANILIĘ NA JEDNOLITĄ MASĘ. |
![]() |
NAKŁADAMY NA WCZEŚNIEJ UPIECZONY SPÓD |
![]() |
JABŁKA KROIMY NA KAWAŁKI O WIELKOŚCI 2 CM I MIESZAMY Z CYNAMONEM I CUKREM |
![]() |
PRZYGOTOWANE KAWAŁKI JABŁKA KŁADZIEMY NA MASĘ SEROWĄ. |
![]() |
PRZYGOTOWUJEMY KRUSZONKĘ .UGNIATAMY OTRĘBY Z BRĄZOWYM CUKREM I MASŁEM. |
![]() |
PRZYGOTOWANĄ KRUSZONKĘ NAKŁADAMY NA MASĘ SEROWĄ I UMIESZCZAMY W PIEKARNIKU. PIECZEMY 30 MINUT W TEMP 175 STOPNI A OSTATNIE 5 MIN REDUKUJEMY TEMP DO 150 STOPNI. |
![]() |
CZEKAMY AŻ CIASTO WYSTYGNIE U POLEWAMY MASĄ KARMELOWĄ :) |
Komentarze
Prześlij komentarz