MUFFINKI POMARAŃCZOWE Z DODATKIEM BRZOSKWINIOWEJ MARMOLADY I POSYPKĄ MIGDAŁOWĄ
przepis jest naprawdę prosty nie wymaga nawet użycia miksera każdy może je upiec a są naprawdę PYSZNE :))

SKLADNIKI:14 MUFFINEK

2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka startego i skórka pomarańczowa.
2/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego, 1/2 szklanki stopionego masła, 2 jaja, i 3 łyżki brzoskwiniowej marmolady.
migdały

przygotowanie:
W jednej misce mieszamy składniki suche:mąkę, sodę, sól, proszek do pieczenia i skórkę z pomarańczy,
w drugiej misce mieszamy składniki mokre:jajka, sok, marmoladę.
Następnie łączymy 2 masy razem i dokładnie mieszamy.
Wlewamy do papilotek i posypujemy migdałami posiekanymi wcześniej
pieczemy 25 min w temp 180 stopni, sprawdzamy wykałaczką czy są suche w środku.
PYCHOTA



Komentarze