SKŁADNIKI:
2 cukinie średnie
1/2 ogórka zielonego, surowego
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
2 plasterki sera gouda, topionego hochland (mix fit)
2 bulionetki KNORR
1 litr gorącej, przegotowanej wody
małe opakowanie jogurtu greckiego light
3 łyżki śmietany tortowej 36%
sól i pieprz
parmezan do smaku
2 cukinie średnie
1/2 ogórka zielonego, surowego
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
2 plasterki sera gouda, topionego hochland (mix fit)
2 bulionetki KNORR
1 litr gorącej, przegotowanej wody
małe opakowanie jogurtu greckiego light
3 łyżki śmietany tortowej 36%
sól i pieprz
parmezan do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Bulionetki rozpuszczamy w gorącej wodzie, w garnku. Cukinie i ogórka kroimy w duże plastry i wrzucamy do garnka. Cebulę i czosnek, obieramy i również wrzucamy do garnka z cukinią. Gotujemy na wolnym ogniu około 20 min.
Następnie zdejmujemy garnek z ognia. Miksujemy blenderem i dodajemy jogurt, śmietankę i plastry ser.
Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy parmezanem przed podaniem :)
SMACZNEGO :))
ale musi byc smaczna :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam zupy kremy:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam cukinie! Krem musi być bardzo wiosenny?
OdpowiedzUsuńno jest super polecam :)))tanio, zdrowo i smacznie :)))
OdpowiedzUsuńzielony, optymistyczny i zdrowy obiad
OdpowiedzUsuńshrekowa:D
OdpowiedzUsuń