CZEKOLADOWE MUFFINKI OTULONE KREMEM Z NUTELLI I KOLOROWYMI PASECZKAMI
SKŁADNIKI
3 / 4 szklanki niesłodzonego kakao w proszku
1 1 / 2 szklanki
mąki pszennej
1 1 / 2 szklanki cukru1
1 / 2 łyżeczki sody oczyszczonej
3 /
4 łyżeczki proszku do pieczenia
3 / 4 łyżeczki soli
2 jajka
2 jajka
3 / 4 szklanki
gorącej wody
3 / 4 szklanki śmietany kremówki
3 łyżki rzepakowy lub inne
oleje roślinne
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
PRZYGOTOWANIE:
Rozgrzej piekarnik do 160
stopni.(termoobieg,) piec 20min Przesiać razem kakao, mąka, cukier, sodę,
proszek do pieczenia i solą do dużej miski. Dodać jajka, wodę,
śmietanę, olej i wanilii. Miksować wszyskie składniki na pałnych
obrotach aż będzie jednolita, płynna masa.Przpis jest na 24 muffinki.
Rozlewamy do foremek ( piekę na dwie tury po 12 szt.)
Ja osobiście do środka dodaje kostkę czekolady, można dodać powidła, dżem wedle uznania
po wystygnięciu smarowane są nutellą i udekorowane masą marcepanową i posypką cukiernika ;)
naprawdę polecam to moim zdaniem jest najlepszy przepis na ciasto na muffinki czekoladowe :)
obiecujesz,że mi takie zrobisz jak sie spotkamy? plisss :)
OdpowiedzUsuńOczywiście Kochana, że Ci zrobię co do muffinek czekoladowych sprawdziłam tyle przepisów i ten jest THE BEST :)) tylko powiedz kiedy będziesz :)))
Usuń