Z miłości do makaronów!!!
SKŁADNIKI: 2 OSOBY
200 gr makaronu muszle ( conchiglie )
50 gr marchewki
1 cebula
mała śmietana 18% gęsta
kostka rosołowa
łyżka oleju
150 gr koziego sera
świeży rozmaryn
świeża bazylia
pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją al'dente.
Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy na łyżce oleju. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Wsypujemy do marchewki i dusimy około 10min.
Do warzyw wkruszamy kostkę rosołową. Podlewamy niewielką ilością wody. Doprawiamy pieprzem.
Dokładnie mieszamy wszystko i dusimy do miękkości. Następnie wlewamy śmietanę, mieszamy i odparowujemy.
Ugotowany makaron nadziewamy przygotowanym farszem i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Posypujemy kozim serem i świeżym rozmarynem. Zapiekamy 40 min w temp. 180 stopni.
Po upieczeniu posypujemy świeżą, porwaną bazylią.
przepięknie podane, a smak zapewne boski !
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
Szana - gastronomyGO!
takich jeszcze nie jadłam, koniecznie muszę wypróbować:) pięknie podane:)
OdpowiedzUsuńdziękuję i polecam są mega pyszne :)))
OdpowiedzUsuń