SKŁADNIKI:
4 jajka
2 szklanki (500 ml) śmietana (36% tłuszczu)
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 ½ szklanki cukru pudru
½ łyżeczki soli
2 szklanki (280 gramów) mąki
Dla uzupełniania
200 gramów prażonych migdały
3 łyżeczki miodu
Włącz piekarnik do 170 ° C Piec 20-25min. Połączyć wszystkie suche składniki w jednej misce a mokre w innej (jaja, wanilia, krem). Wymieszać zawartość każdej miski, osobno. Wlać mieszaninę śmietanową z mąką i dobrze wymieszać (bez mikser). Wlać ciasto do tortownicy o średnicy 24cm. Posypać garść migdałów na wierzchu i skropić łyżką miodem.
4 jajka
2 szklanki (500 ml) śmietana (36% tłuszczu)
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 ½ szklanki cukru pudru
½ łyżeczki soli
2 szklanki (280 gramów) mąki
Dla uzupełniania
200 gramów prażonych migdały
3 łyżeczki miodu
Włącz piekarnik do 170 ° C Piec 20-25min. Połączyć wszystkie suche składniki w jednej misce a mokre w innej (jaja, wanilia, krem). Wymieszać zawartość każdej miski, osobno. Wlać mieszaninę śmietanową z mąką i dobrze wymieszać (bez mikser). Wlać ciasto do tortownicy o średnicy 24cm. Posypać garść migdałów na wierzchu i skropić łyżką miodem.
Na nagłą zachciankę w sam raz ;)
OdpowiedzUsuńdokładnie :))
Usuńmmm pysznie i lekko wygląda.
OdpowiedzUsuńpolecam super i bardzo prosto :))
UsuńWygląda pysznie..a proszku do pieczenia nie trzeba?
OdpowiedzUsuń