Casserole z fetą i wędzonym kurczakiem

Poniedziałek oznacza obiad z tego co nam zostało po weekendzie w lodówce :)
Staram się wykorzystać resztki jedzenia a nie wyrzucać i dzisiaj postanowiłam zrobić zapiekankę prostą i bardzo zdrową i pożywną :))

SKŁADNIKI: 1 osoba

1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
1 ogórek kiszony
100 gr wędzonej piersi z kurczaka
łyżka oregano suszone
łyżka oliwy z oliwek
200 gr sera feta ( w moim przypadku light )
3 jajka 
2 łyżki mleka
sól i pieprz
świeża bazylia 


PRZYGOTOWANIE:

Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni. Kroimy papryki w kostkę, podlewamy oliwą z oliwek i łyżką oregano i zapiekamy 10min.
Po 10 min wyjmujemy naczynie i kładziemy pokrojonego w kostkę pierś z kurczaka i ogórek kiszony.
Posypujemy kawałkami sera feta i zalewamy zmiksowanymi wcześniej jajkami z mlekiem.
Naczynie ponownie wkładamy do piekarnika i zapiekamy 35 min.
Zdrowo i pożywnie :) 



Komentarze

Prześlij komentarz